Sign Up Login

Χατζι…απίστευτος ο κ. Διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας
Ειδήσεις - Τοπικές
Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018 08:01

altΑπίστευτες ερμηνείες προσπαθεί να διακινήσει ο νέος διοικητής του νοσοκομείου νιώθοντας ο ίδιος αδύναμος μπροστά στην καταρχήν κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αμφισβητεί την νομιμότητα της τοποθέτησης του. Έχοντας στα χέρια του την πράξη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία θεμελιώνεται ότι ο ίδιος μη νόμιμα έχει τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή – για τους λόγους που αναφέρονται και δεν έχουν εκλείψει- αποφεύγει να κάνει αναφορά σε πιθανές προσφυγές αλλά διεκδικεί

πολιτικές ερμηνείες από Υπουργικά γραφεία. Προσπαθεί να αναπαράγει μια δήθεν βεβαιότητα και πολιτική σιγουριά χωρίς το ελάχιστο νομικό επιχείρημα απέναντι στην πρωτοβάθμια δικαστική κρίση.

Είναι γνωστό ότι η κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ανατρέπεται από Υπουργικά έγγραφα ή εγκυκλίους αλλά από αποφάσεις δικαστηρίων.

Είναι πλέον σαφές ότι για το επόμενο διάστημα μέχρι να υπάρξει δευτεροβάθμια κρίση ο κ. Διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Είναι σαφές ότι αφορμή για αυτή την κρίση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά υποβολή του εντάλματος για την πληρωμή του μισθού του με συνέπεια αυτή τη στιγμή ο ίδιος να μην πληρώνεται.

Για του μη γνωρίζοντες με το πρώτο ένταλμα πληρωμής μισθού μισθοδοτούμενου από το δημόσιο το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι υποχρεωμένο να κρίνει την νομιμότητα του διορισμού του είτε πρόκειται για υπάλληλο είτε για μετακλητό.

Όλ' αυτά προσπαθεί τα κρύψει ο νεοφερμένος Διοικητής στο νοσοκομείο της Λαμίας δείχνοντας ότι επιθυμεί διαζύγιο από τη λογική και τη νομιμότητα, θέλοντας συγχρόνως να κερδίσει πολύτιμο χρόνο, καθώς νιώθει απόλυτη αδυναμία σ' αυτή καθαυτή την τεκμηρίωση και πρωτίστως να μεταφέρει το θέμα στο Υπουργείο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Να σημειωθεί είναι ότι στα διακινούμενες -δημόσια - θέσεις ουδέποτε αμφισβητείται η πρωτοβάθμια αυτή κρίση, ως υπαρκτό στοιχείο, αλλά αντίθετα προσπαθεί να πείσει με light ερμηνείες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Εκείνο πάντως το οποίο με σαφήνεια προκύπτει είναι ότι η θέση του αμφισβητείται πλέον δικαστικά σε πρώτο βαθμό και τον καθιστά υπόλογο όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την πολιτική ηγεσία που τον όρισε. Οι δήθεν ερμηνείες περί δημοσίευσης της απόφασης στο ΦΕΚ και περί επεξεργασιών της Νομικής υπηρεσίας είναι τουλάχιστον παιδικές για κάποιους που γνωρίζουν τα ελάχιστα νομικά ή θα μπορούσαν να έχουν περάσει ακόμη και έξω από το κτίριο της οδού Σόλωνος.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Χατζημαργαρίτης δείχνει μια ιδιαίτερη μικρότητα μπροστά στο μέγεθος των θεμάτων τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει.

Κυρλίως όμως με αυτό το πρώτο κρας τεστ αναδεικνύει την παραπληροφόρηση σαν κατ' εξοχήν στοιχείο της πολιτικής επιλογής και μάλιστα αποτυπώνοντας ένα δήθεν υπερκομματικό ή απολιτίκ προσδιορισμό με θολές ερμηνείες σε ένα εξόχως πολιτικό θέμα ενός δημοσίου νοσοκομείου. 

Είναι σαφές λοιπόν ότι το μείζον θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αμφισβητείται δικαστικά ο διορισμός του σε θέση διοικητή και αυτό ισχύει μέχρι να ανατραπεί δικαστικά. Η περί του αντιθέτου τεκμηρίωση δεν μπορεί αν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα περί «κακόβουλων διαθέσεων» ή περί «προσωπικής του αναστάτωσης»

Εκείνο πάντως που αβίαστα προκύπτει -σ' αυτή τη φάση -είναι ότι οι εμπειρίες του συγκεκριμένου διοικητή -που προέρχεται από ένα ελάχιστο νοσηλευτικό ίδρυμα μπροστά στο μέγεθος του νοσοκομείο της Λαμίας - είναι ιδιαίτερα υποτυπώδεις γεγονός το οποίο πλέον προκαλεί αμφιβολία για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται αυτά καθ' αυτά τα γεγονότα, την τεκμηρίωση που μπορεί να κατέχει και κυρίως προβληματίζει αυτή καθαυτή η ερμηνεία τους. Άλλωστε η διαχείριση ενός κατ' εξοχήν προσωπικού θέματος δείχνει τον τόνο, τον τρόπο και το περιεχόμενο αυτών καθ' αυτών των εμπειριών του.

Να θυμίσουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, που είναι δικαστικό όργανο, εκδίδοντας τη σχετική πράξη υπογραμμίζει την μη νόμιμη τοποθέτηση του διοικητή του νοσοκομείου της Λαμίας. Δυνατότητα του νοσοκομείου είναι να προσφύγει σε δεύτερο βαθμό στο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο και αναμένεται να κρίνει το βαθμό την υπόθεση . Μέχρι τότε η πράξη παραμένει σε ισχύ η δικαστική κρίση αμετάβλητη και δεδομένη πράγμα το οποίο όφειλε να το γνωρίζει ο κ. Διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας έχοντας την ελάχιστη υποχρέωση να υπηρετεί την αλήθεια.

 

ΣΣ: Οταν ορισμένοι/ες αρέσκονται να αναπαράγουν με μορφή συμπόνιας «μασημένη τροφή» απέχουν ιδιαίτερα και από το ρόλο του δημοσιογράφου καθιστούν το μέσο «ντουντούκα» αν όχι «φερέφωνο».  Ο ρόλο τους δε προσεγγίζει περισσότερο εκείνον της «παρηγορήτρας».

The and


blog comments powered by Disqus
 

Καιρός

Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση