Sign Up Login

Επέμβαση αστυνομίας ζητά ο Σταυρογιάννης
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 19:14

Μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό βρίσκεται το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίαςόπου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσπάθησε να κατασκευάσει κλίμα έντασης για να καλέσει την αστυνομία και να εκκενώσει την αίθουσα . Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την δεκάλεπτη διακοπή βρήκε ευκαιρία να κληθεί η αστυνομία η οποία βρέθηκε εκεί μ'ένα αξιωματικό και τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον πρόεδρο να καταθέσει σχετική μήνυση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ισχυρίζονταν ότι πρόκειται για αδίκημα που συντελείται με την αυτόφωρη διαδικασία και ζήτησε επέμβαση της αστυνομίας. Ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετική εκτίμηση της αστυνομίας αλλά και της εισαγγελίας πλημμελειοδικών καθώς κάνουν λόγο για διατάραξη οικιακής γαλήνης η οποία διώκεται μετά από μήνυση δηλαδή θα πρέπει ο καθένας θιγόμενος να κατονομάσει αυτόν που διαταράσσει και βεβαίως να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται μετά από τις μηνύσεις. Όλα δείχνουν πλέον ότι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στη Λαμία είχαν ετοιμάσει ένα σκηνικό να απομακρύνουν ανεπιθύμητες φωνές αγνοώντας ακόμη και βασικές αρχές του δικαίου . Άνοιξαν λάκκο και έχουν πέσει ήδη ειδική μέσα κακώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι η αστυνομία έχει δυνατότητα αλλά και δικαίωμα να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις .

Ολα ξεκίνησαν όταν ορισμένοι παριστάμενοι παράκουσαν τον πρόεδρο του ΔΣ και έμειναν ορθιοι αντί να είναι καθιστοί γεγονός που προκάλεσε την 10λεπτη διακοπή της συνεδρίασης που πλέον το 10λεπτο εγινε δίωρο.

Είναι η τρίτη φάση αυτής της συζήτησης που ξεκίνησε στις 3το μεσημέρι αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα ολοκλήρωσης. Στην αρχή ο δήμαρχος έπαιξε το χαρτί της σκανδαλολογίας χωρίς όμως να βρει την ελάχιστη συμπαράσταση . Τις προηγούμενες ημέρες είχε εξαντλήσει τις πιέσεις στους εργαζόμενους που κι εκεί κατέπεσαν στο κενό ενώ προσπάθησε να συγκεντρώσει στην αίθουσα από δικούς του ανθρώπους έτσι ώστε να τον βοηθήσουν σ' αυτό το εγχείρημα . Ο κύριος Σταυρογιάννης πλέον είναι ιδιαίτερα εγκλωβισμένος καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής με την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων ενώ στην τεκμηρίωση την οποία γράφει γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ότι δεν έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο την αδυναμία του Δήμου να εκτελέσει το έργο με ίδια μέσα και επίσης στέκεται ιδιαίτερα στην έννοια του κατεπείγοντος. Είναι χαρακτηριστικό πλέον ότι ο δήμαρχος βρίσκεται εγκλωβισμένος στην ίδια του την πολιτική πρακτική και ψάχνει τώρα να βρει λύσεις της τελευταίας στιγμής αφού ακόμη και η εκτίμηση ότι θα μπορούσε να παρέμβει αστυνομία έχει ήδη καταπέσει στο κενό και μάλιστα η πόλη κινδυνευει να γεμίσει βουνά απο σκουπίδια

 

 

 


blog comments powered by Disqus
 

Καιρός

Έχουμε 58 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση