Sign Up Login

Σφυροκόπημα αλλά ο Δήμαρχος περί άλλα τυρβάζει και αναζητά αντιμνημονιακή χλαμύδα
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 16:20

Ένα δίωρο σφυροκόπημα έχει δεχτεί μέχρι τώρα η δημοτική αρχή για τις επιλογές της ενώ έχει οριστικοποιηθεί το βαθύ ρήγμα αφού από τους 25 συμβούλους παίρνει μόλις 22 ψήφους στις θέσεις της. Παράλληλα αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά της και εκεί που μιλούσε για δύο χρόνια ανάθεση σε ανάδοχο τώρα πλέον το μειώνει στον ένα χρόνο.

Το σύνολο της αντιπολίτευσης, οι συμβασιούχοι αλλά και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ κατηγόρησαν ευθέως τη δημοτική αρχή ότι παραδίδει τη συλλογή των απορριμμάτων στους αναδόχους και στέλνει το λογαριασμό στα σπίτια των δημοτών .

Με βάση τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν η επιλογή της δημοτικής αρχής έχει ένα πολύ μεγαλύτερο κόστος από την χρησιμοποίηση των εργαζομένων για την ίδια δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αντιπολίτευση τέθηκε και εναλλακτική πρόταση τροποποίησης της ημερήσιας διάταξης μετά την πρώτη ψηφοφορία η οποία όμως προσέκρουσε στην πλειοψηφία και στους 22 ψήφους που διαθέτει.

Έτσι λοιπόν η συζήτηση μπαίνει στο κρίσιμο επίπεδο για την συζήτηση του θέματος.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος κ. Σταυρογιάννης έλυσε τη σιωπή του

θυμήθηκε την αντιμνημονιακή του χλαμύδα και προσπάθησε να στείλει τον πολιτικό λογαριασμό των επιλογών του στην κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι στο μεσοδιάστημα θα μπορούσε να αξιοποιήσει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους μέχρι το Μάρτη του 2018 όπως προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση ο κ. Σταυρογιάννης επιμένει εδώ και τώρα σε δύο διαγωνισμούς. Ο ένας διαγωνισμός θα αφορά τον ένα χρόνο και ο δεύτερος διαγωνισμός που θα γίνει κλειστός και με διατάξεις του κατεπείγοντος με περιορισμένη πρόσκληση θα αφορά το μεσοδιάστημα.

Δεν είπε κουβέντα για το τι ακριβώς θα γίνει μέχρι τότε που θα αρχίσουν οι συγκεκριμένες διαδικασίες ενώ αποδείχτηκε ότι παρά την αύξηση των θέσεων στον ΟΕΥ στη αρχή τη χρονιάς συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορούν να καλύπτουν ούτε τους συγκεκριμένους 47 συμβασιούχους.

Ο κ. Σταυρογιάννης προσπάθησε να γενικεύσει το θέμα μιλώντας γενικότερα για τις ανάγκες του Δήμου και σε άλλο προσωπικό θέλοντας να θολώσει το τοπίο αγνοώντας επιδεικτικά ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση η οποία περιγράφει και τα επόμενα βήματα οποία είναι άκρως κατ' εξαίρεση με ιδιαίτερα σύντομες διαδικασίες.

Μέσα από αυτή τη γενίκευση ο δήμαρχος της Λαμίας θεώρησε ότι μπορεί να κερδίσει πόντους παραπέμποντας μάλιστα το επόμενο διάστημα σε άλλη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αύξηση των θέσεων όπου πιθανά να έχει παρέλθει και ο συγκεκριμένος χρόνος αλλά και η πιθανότητα και η δυνατότητα της δημοτικής αρχής να καλύπτεται από εποχικό δυναμικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αλλά και στις ερμηνείες οι οποίες δίδονται μέσα από την εγκύκλιο αν σ' αυτή τη φάση ένα δημοτικό συμβούλιο δεν αποφασίσει την αύξηση των θέσεων που περιλαμβάνονται στον οργανισμό έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του στην καθαριότητα και μόνο, δεν θα μπορεί να ζητά ούτε καν εποχικούς.

Έτσι λοιπόν η δημοτική αρχή κατηγορήθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης ότι δημιούργησε ένα θέμα και προσπαθεί να το συντηρήσει με λάθος τρόπο και έξω από τις οποιεσδήποτε διακηρύξεις. «θα'ναι επιλογή μιας διαπαντός» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο εισηγητικό κείμενο . Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις ανέβηκαν οι τόνοι με τους συμβασιούχους να θέλουν να πάρουν το λόγο χωρίς ωστόσο να τους δοθεί και η συνεδρίαση πλέον μπήκε στο κρίσιμο στάδιο .


blog comments powered by Disqus
 

Καιρός

Έχουμε 59 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση