Sign Up Login

Έκθεση Λαμίας: Όταν έτρεχαν για τον διορισμό δεν ήξεραν;
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016 11:03

altΔιαβάζοντας τις δικαιολογίες τις οποίες καταθέτουν τα μέλη της διοίκησης της Έκθεσης για την παραίτησή τους, προκύπτουν σειρά από ερωτήματα.

Διαβάστε την απόφαση εδώ

Τους υποσχέθηκε κάποιος σε κάποιο υπουργείο ότι θα τους δώσει τα λεφτά; Αυτά δηλαδή που δεν έχουν δώσει χρόνια ολόκληρα;

Τους υποσχέθηκε κάποιος ότι θα έρθει εδώ και θα κάνει ταμείο, λογιστικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου;

Τους είχε υποσχεθεί και τους είχαν δοθεί και εγγυήσεις ότι θα τους τα έχουν όλα στο πιάτο για να τα διαχειριστούν;

Δεν γνώριζαν ότι εδώ και χρόνια δεν υπήρχε υπαλληλικό δυναμικό στην έκθεση; Αλήθεια που κατοικούσαν;

Δεν γνώριζαν ότι οι καταγγελίες στα ασφαλιστικά ταμεία είναι πολλές;

Δεν γνώριζαν τα φέσια στην αγορά όταν έχουν γραφεί πράγματα και θαύματα και τα γνωρίζει ο κάθε πολίτης της πόλης;

Οι βουλευτές που τους προσέγγισαν για να τους βάλουν μέλη της διοίκησης, γιατί φαντάζομαι δεν τους γνώριζε ο Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εμπορίου από μόνος του, δεν τους είπαν ότι χρειάζεται δουλειά για να μπει νοικοκυριό;

Τι περίμεναν, δηλαδή, να βρουν ένα φουσκωμένο ταμείο; Έναν υγιή οργανισμό για να πάνε να κάνουν προσλήψεις με τον τρόπο που ξέρουν;

Τι περίμεναν να βρουν μία Έκθεση ακμάζουσα που θα μπορούσε από μόνη της να πάει πολλά βήματα περαιτέρω;

Δεν μετείχαν τόσο καιρό στον κοινωνικό διάλογο όπου η Έκθεση εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το κλίμα; Δεν γνώριζαν οι φορείς της περιοχής τα μεγάλα ανοίγματα από την ώρα που είχαν αποκαλυφθεί από το 2012, 2013, 2014 αλλά και παλαιότερα;

Η αίσθηση οποία μου έχει δημιουργηθεί είναι ότι προσπαθούν να βρουν ένα άλλοθι, γιατί όλα αυτά για τα γνώριζαν ή τέλος πάντων όφειλαν να τα γνωρίζουν.

Όταν πήγαιναν στα ραντεβού της Αθήνα από τις πίσω πόρτες είτε με βουλευτές, είτε με αυτοδιοικητικούς δεν ζήτησαν να μάθουν συγκεκριμένα πράγματα;

Το μόνο που ήθελαν ήταν να καπαρώσουν τη θέση σε έναν ανταγωνισμό όπου κανείς δεν ενδιαφέρονταν;

Και ποια είναι η πρότασή τους δηλαδή εκτός από την παραίτηση;

Βεβαίως και έχει ευθύνη το πολιτικό δυναμικό που ενεπλάκη σε αυτή την ιστορία και ιδιαίτερα στις επιλογές των ανθρώπων. Βεβαίως έχει ευθύνες ο καθένας που έδωσε ή που δημιούργησε φρούδες ελπίδες ότι μέσα σε αυτή την κατάσταση της οικονομίας θα υπήρχαν και κάποια χρήματα τα οποία θα πήγαιναν στην Έκθεση.

Βεβαίως και έχουν ευθύνες εκείνοι που δεν διέγνωσαν την ανικανότητα των προσώπων να διαχειριστούν απλά καθημερινά πράγματα, γιατί αυτές οι καταστάσεις στα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ακόμα και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού σχεδόν είναι καθημερινές.

Να σας πω ένα παράδειγμα. Η Αναπτυξιακή της Φθιώτιδας με τα δικά της προβλήματα. Ορίστηκε Διοικητικό Συμβούλιο και δεν τα παράτησε, αλλά τα έβγαλε πέρα . Είχε φέσια και προσπάθησε να τα καλύψει.

Είχε οφειλές και προσπαθεί να τις πληρώσει, είχε παντός είδους άλλα προβλήματα και προσπαθεί να τα λύσει. Έφτασε στο σημείο μάλιστα να αποτελεί τον εγγυητή για τη διοργάνωση της Έκθεσης. Αυτό δεν το είδαν ως παράδειγμα;

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια δικαιολογία για να εγκαταλείψουν το καράβι γιατί φοβήθηκαν άλλα πράγματα.

Ενδεχόμενα κάποιοι και να τους φόβισαν γιατί ωστόσο σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα πλέγμα στη νομοθεσία το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο μέχρι να φτάσεις στο σημείο να καταλογίζονται προσωπικές ευθύνες. Και όταν πήγαν να αναλάβουν αυτό το εγχείρημα είχαν λάθος συμβούλους και τώρα που εγκατέλειψαν το καράβι έχουν λάθος συμβούλους.

Βεβαίως μέχρι τώρα περίπου είχαμε προβλέψει αυτή την εξέλιξη, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί ότι θα εγκατέλειπαν το καράβι.

Τα χρέη και τα φέσια ήταν πανθομολογούμενο. Η αδυναμία του Υπουργείου να χρηματοδοτήσει την Έκθεση είναι γνωστή χρόνια τώρα και κανείς δεν περίμενε ούτε ευρώ. Εκείνο που μένει είναι να δούμε γιατί έκοψαν λάσπη τόσο σύντομα.

Προβληματίζομαι ιδιαίτερα, μα κυρίως με προβληματίζει η στάση όλων εκείνων που συνωστίζονταν στις διάφορες πολιτικές πόρτες για να τοποθετήσουν σε κάποιες θέσεις τους δικούς τους. Τώρα λοιπόν που οι δικοί τους εγκαταλείπουν το καράβι προσποιούνται ότι δεν τους γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση ότι έχουν την αυτοδιάθεση. Ευτυχώς ή δυστυχώς μια χούφτα άνθρωποι είμαστε και ο καθένας ξέρει το διπλανό του.

Χρειάζεται θάρρος και από τους πολιτικούς ταγούς όχι μόνο να αναλάβουν ευθύνες, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα όχι τοποθετώντας κάποιους ανθρώπους που δεν θα διαγνώσουν και πάλι τα πολιτικά τους σύνδρομα, άλλα δρώντας στην κατεύθυνση θεσμικής θωράκισης της λειτουργίας της Έκθεσης.

Αν βεβαίως κινηθούν στις εναλλαγές των προσώπων είναι αυτονόητο ότι θα ξαναγευτεί το ίδιο πικρό ποτήρι. Θα δείξουν αρετή και τόλμη να δούμε ένα βήμα επιπλέον; Ίσως τελικά η παθογένεια να αποτελέσει το πλεονέκτημα όχι για τα πρόσωπα και τις πολιτικές τους, ούτε για τις πολιτικές τους διαδρομές, αλλά για την Έκθεση ως σημείο αναφοράς και ως υποτίθεται μοχλός ανάπτυξης της περιοχής καταπώς τουλάχιστον τον ενιαίο ονειρεύονταν εκείνοι που τον θεμελίωσαν.


blog comments powered by Disqus
 

Καιρός

Έχουμε 34 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση