Sign Up Login

Μετά την αποκάλυψη της παρανομίας πουλάνε τρέλα στο Δημαρχείο της Λαμίας
Ειδήσεις - Τοπικές
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016 16:56

alt

Ξεπερνά και τα όρια της τρέλας η δημοτική αρχή δείχνοντας μια συμπεριφορά ασέβειας απέναντι στη νομιμότητα. Έχοντας πάρει διαζύγιο όχι από τη λογική αλλά ακόμη κι από αυτές τις υποχρεώσεις της προσπαθεί να επιβάλει με πολιτικό τσαμπουκά μια ανάξια λόγου δολιότητά που δεν έχει προηγούμενο στο δήμο της Λαμίας.
Τα περίεργα παιχνίδια με τη λαϊκή αγορά της οδού Σμύρνης δεν έχουν προηγούμενο και την ώρα που συλλαμβάνεται η δημοτική αρχή να έχει τεράστιο έλλειμμα νομιμότητας προσπαθεί υπερβάλλοντας εαυτόν στην ανομία να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα πολιτικό ρουσφέτι στο ΚΤΕΛ το οποίο προσπαθεί να εξυπηρετήσει μέσα από διάτρητες αποφάσεις.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και έγγραφα που προδίδουν την σκοπιμότητα

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά 15 Δεκεμβρίου 2011 επί δημαρχίας Κοτρωνιά αποφασίζονται τα όρια της λαϊκής αγοράς στην οδό Σμύρνης και όπως γράφει η απόφαση η Λαϊκή αγορά ξεκινά από την οδό Αμφικτυόνων και Σμύρνης, συνέχεια στη Δελφών από Σμύρνης έως Γοργοποτάμου με τέλος στην οδό Σμύρνης και Αθηνών

Διαβάστε την απόφαση 743/2015.

 

Με βάση την προηγούμενη απόφαση 743/2015 επανέρχεται και πάλι το δημοτικό συμβούλιο 15 Ιανουαρίου 2015 επί δημαρχίας Σταυρογιάννη και προσδιορίζει τις θέσεις που σε ανώτατο επίπεδο θα υπάρχουν σε κάθε λαϊκή αγορά. Έτσι για την κεντρική λαϊκή του Σαββάτου προσδιορίζονται 235 θέσεις και στην λαϊκή αγορά της Τρίτης στην οδό Σμύρνης προσδιορίζονται κατά ανώτατο επίπεδο 130 θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι παίρνει υπ' όψιν του και τα απογραφικά δεδομένα του 2011. Διαβάστε την απόφαση 3/2015

 

Έχοντας υπόψιν της τη συγκεκριμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η Περιφέρεια υιοθετεί την απόφαση και προσδιορίζει με απόφασή της την 26 Φεβρουαρίου 2015 τον ανώτατο αριθμό θέσεων πολιτών λαϊκών αγορών όπου επαναλαμβάνει σε ό,τι αφορά την οδό Σμύρνης τον ανώτατο αριθμό θέσεων που πρότεινε το ΔΣ της Λαμίας. Δηλαδή 130 θέσεις.

Διαβάστε την απόφαση

 

Την ίδια μέρα με άλλη απόφασή της η Περιφέρεια με βάση τα τοπογραφικά σχεδιαγράμματα που υπέβαλε ο Δήμος προσδιορίζει τις θέσεις και συγχρόνως κάνει διαχωρισμό μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών. Στη σελίδα 13 της απόφασης στα τοπογραφικά διαγράμματα βλέπει κάποιος που είναι τα όρια της λαϊκής αγοράς στην οδό Σμύρνης.

Διαβάστε την απόφαση.

 

Στις 27 Ιανουαρίου 2016 επί δημαρχίας Σταυρογιάννη αλλάζουν πολιτική και αλλάζουν ρότα. Το δημοτικό συμβούλιο με την 13/2016 απόφαση του κρίνει ότι θα πρέπει να επεκτείνει τη λαϊκή αγορά τόσο στην οδό Αμφικτύων όσο και στην οδό Κραββαρίτη τροποποιώντας την απόφαση του 743/2011 χωρίς να τροποποιεί όμως τον ανώτατο αριθμό θέσεων. Οι θέσεις και τα σχεδιαγράμματα παραμένουν αμετάβλητα καθώς ουδέποτε έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο αύξηση του αριθμού των θέσεων. Επομένως στην οδό Σμύρνης τροποποιούνται τα όρια της λαϊκής αγοράς επί της οδού Αμφικτυόνων αλλά ο ανώτατος αριθμός θέσεων παραμένει 130.

Διαβάστε την απόφαση

 

Δεν σταματά εκεί το δημοτικό συμβούλιο αλλά προχωρά κομμάτι παραπέρα . Στις 17 Φεβρουαρίου 2016 επί δημαρχίας Σταυρογιάννη το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αποφασίζει λοιπόν κάθε Τρίτη να γίνει «απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων κατά τις ώρες της λαϊκής αγοράς στην οδό Σμύρνης». Επίσης αποφασίζει «απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Αμφικτυόνων από Σμύρνης μέχρι Γοργοπόταμο και στην οδό Κραββαρίτη από Αμφικτυόνων μέχρι Γοργοποτάμου». Αποφασίζει δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ επιτρέπει τη στάθμευση των οχημάτων καθώς στην απόφαση του δεν περιλαμβάνεται η στάθμευση.: Άλλωστε ο στόχος ήταν από την αρχή να δημιουργηθεί αδιέξοδο και να στριμώξουν την περιφέρεια να ικανοποιήσει το αίτημα του ΚΤΕΛ για παράνομη μεταφορά της στάσης που έτσι και αλλιώς είναι και τώρα παράνομη.,…

Διαβάστε την απόφαση

 

Που καταλήγει όλο αυτό το σκηνικό; Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να απαγορευτεί η κυκλοφορία έστω και αν σταθμεύουν αυτοκίνητα. Άλλωστε ο στόχος που είχε ήταν να πιέσει προς την κατεύθυνση ικανοποίησης του αιτήματος του ΚΤΕΛ για μεταφορά των στάσεων σε άλλα σημεία. Έτσι λοιπόν δίνει τη άλλοθι στο ΚΤΕΛ να λέει ότι δεν έχει από που να περάσει για να πάει εκεί και κάθε Τρίτη να καταργεί τα δρομολόγια για την δυτική Φθιώτιδα θέλοντας να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Είναι νόμιμες αυτές οι αποφάσεις του Δήμου; Σαφέστατα όχι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις και πολύ δε περισσότερο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα υλοποιηθούν καθώς ο νομοθέτης απαιτεί και σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα.....
Χθες άλλωστε από το μεσημέρι και μετά έπιασαν δουλειά τα συνεργεία για να χρωματίσουν και Τα υπόλοιπα σημεία εξαντλώντας τον πολιτικό τσαμπουκά της δημοτικής αρχής .


blog comments powered by Disqus
 

Καιρός

Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση