Sign Up Login

Λαμία: Τζάμπα μάγκες στο δημαρχειο
Ειδήσεις - Τοπικές
Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018 09:16

 

Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να βρει μια καλύτερη δικαιολογία για την αναβολή της δίκης των συμβασιούχων.
Εγκλωβισμένη στις υποσχέσεις της, διαπιστώνοντας ότι βρίσκεται στο περιθώριο της ιστορίας και μπροστά στον κίνδυνο για ένα Βατερλό αναζήτησε δικολαβίστικες δικαιολογίες για να μεταφέρει λίγους μήνες μετά, αυτό καθαυτό το πρόβλημά της .
Δεν είναι τυχαίο που κρύφτηκε η πολιτική ηγεσία του δήμου και έβγαλαν μπροστά την νομική υπηρεσία που ομολόγησε ότι από το περασμένο καλοκαίρι δεν μπορέσε να προετοιμαστεί για την υπόθεση. Ενδεια επιχειρημάτων... Τους λείπει όμως το θάρρος και η τόλμη να υλοποιήσουν εκείνα που υπόσχονταν λίγα 24 ωρα πριν. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως είναι τζάμπα μάγκες. Όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι τυχαίο. Είναι μια πολιτική πραγματικότητα που βιώνουμε από το Σεπτέμβρη του 2014 . Είναι η πραγματική ταυτότητα της δημοτικής αρχής που εφαρμόζεται πολυεπίπεδα και αδιάλειπτα

 

Add a comment
 
Χατζι…απίστευτος ο κ. Διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας
Ειδήσεις - Τοπικές
Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018 08:01

altΑπίστευτες ερμηνείες προσπαθεί να διακινήσει ο νέος διοικητής του νοσοκομείου νιώθοντας ο ίδιος αδύναμος μπροστά στην καταρχήν κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αμφισβητεί την νομιμότητα της τοποθέτησης του. Έχοντας στα χέρια του την πράξη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία θεμελιώνεται ότι ο ίδιος μη νόμιμα έχει τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή – για τους λόγους που αναφέρονται και δεν έχουν εκλείψει- αποφεύγει να κάνει αναφορά σε πιθανές προσφυγές αλλά διεκδικεί

Add a comment
Περισσότερα...
 
Απίστευτο!!! Μένει χωρίς διοικητή το νοσοκομείο της Λαμίας
Ειδήσεις - Τοπικές
Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 22:32

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει πλέον το νοσοκομείο της Λαμίας καθώς η μετακίνηση του διοικητή από το νοσοκομείο Κύμης στη Λαμία κρίθηκε ως μη νόμιμη με συνέπεια να κινδυνεύουν ακόμη και οι πράξεις που έχουν εκδοθεί στο μεσοδιάστημα για να ακυρωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος διοικητής του νοσοκομείου που μετακινήθηκε από την Κύμη έχει

Add a comment
Περισσότερα...
 
Τις πταιει για την Χριστουγεννιάτικη ταλαιπωρία; Τι θα βγάλει η κατεπείγουσα Εισαγγελική έρευνα
Ειδήσεις - Τοπικές
Τετάρτη, 27 Δεκέμβριος 2017 11:23

alt

Στον απόηχο της χριστουγεννιάτικης εξόδου και της πολύωρης ταλαιπωρίας χιλιάδων ανθρώπων στο Μαρτίνο γράφτηκαν και ακούστηκαν φοβερά πράγματα. Κυρίως στο ποιος έχει την ευθύνη. Ακούστηκαν αρκετά μα κανείς δεν έκατσε να δει τι ακριβώς προβλέπει όλο αυτό το σχέδιο το οποίο οι πάντες το επικαλούνται αλλά ελάχιστοι το γνωρίζουν. 

Μένει τώρα να δούμε τι θα βγάλει του εισαγγελικό πόρισμα στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Λαμίας. Τα δεδομένα δεν μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτά που γράφουν τα χαρτιά. 

Ποιος έχει λοιπόν την ευθύνη για τέτοιες καταστάσεις στο εθνικό δίκτυο;

Add a comment
Περισσότερα...
 
Με τα ΜΑΤ πήραν απόφαση
Ειδήσεις - Τοπικές
Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2017 14:28

altΦρουρούμενοι από τα ΜΑΤ τα μέλη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ολοκλήρωσαν μόνοι τους πριν από λίγο τη διαδικασία ψηφοφορίας, αφού τα ΜΑΤ στην είσοδο εκτελούσαν facecontrol για λογαριασμό της δημοτικής αρχής.

Add a comment
Περισσότερα...
 
Απίστευτο! Με face control διμοιρίας αστυνομικών η είσοδος στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ειδήσεις - Τοπικές
Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2017 13:48

 

Ενα απίστευτο σκηνικό έχει στήσει η δημοτική αρχή και με την παρουσία της αστυνομίας προσπαθεί να περάσει τις επιλογές της. Πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση καθώς ήδη οι αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος όχι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θέλοντας να εξασφαλιστεί από «ανεπιθύμητους» η δημοτική αρχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ ο δήμαρχος κ. Σταυρογιάννης αλλά και στελέχη της δημοτικής αρχής κατέθεσαν προσωπικές μηνύσεις κατά 12 ατόμων για να κινηθεί η  διαδικασία συλλήψεων στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Οι απολυμένοι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να πάνε στη συνεδρίαση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένταση επικρατεί μεταξύ των συνδυασμών της μειοψηφίας οι οποίοι προσπαθούν αυτή τη στιγμή να καθορίσουν ποια θα είναι η στάση τους στα επόμενα βήματα.

Ουσιαστικά παραβιάζετε ο δημόσιος χαρακτήρας της συνεδρίασης και εκτός από το γεγονός ότι είναι άκυρη η οποιαδήποτε απόφαση συντελούνται και ποινικά αδικήματα για τα οποία ένα μέρος της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια τις επόμενες ώρες. Να θυμίσουμε ότι μπροστά στα αδιέξοδα τα οποία που βρέθηκε ο δήμαρχος και η ηγεσία του Δήμου σήμερα κατέθεσε σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση για να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες θα εγκατασταθούν στην είσοδο και θα συνεχίσουν προληπτικούς ελέγχους γι’ αυτούς που θα μπαίνουν μέσα στην αίθουσα και μάλιστα η είσοδος θα γίνεται καθ' υπόδειξη στελέχους που θα οριστεί από τη δημοτική αρχή. Ήδη πριν από λίγο έκαναν την εμφάνισή τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Add a comment
 
Δυστυχώς έτσι βλέπουν τη Λαμία με τα σκουπίδια της
Ειδήσεις - Τοπικές
Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2017 13:39

altΜετά την έναρξη της εκβιομηχάνισης και τη συνεχιζόμενη αστική ανάπτυξη μεγάλων πληθυσμιακών κέντρων στην Αγγλία, η συσσώρευση αποβλήτων στις πόλεις προκάλεσε ταχεία επιδείνωση των επιπέδων υγιεινής και της γενικής ποιότητας της αστικής ζωής. Οι δρόμοι έγιναν πνιγμένοι από βρωμιά λόγω της έλλειψης κανονισμών απομάκρυνσης αποβλήτων. Ζητεί να δημιουργηθεί μια δημοτική αρχή με εξουσίες απομάκρυνσης των αποβλήτων από το Coryl Morris στο Λονδίνο το 1751, ο οποίος πρότεινε ότι «... καθώς η διατήρηση της υγείας του λαού έχει μεγάλη σημασία, και προτείνεται ο καθαρισμός αυτής της πόλης η οποία πρέπει να τεθεί υπό ενιαία δημόσια διοίκηση και όλη η βρωμιά να μεταφερθεί από τον Τάμεση στην κατάλληλη απόσταση στη χώρα. "

Η πρώτη εμφάνιση οργανωμένου συστήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων εμφανίστηκε στο Λονδίνο στα τέλη του 18ου αιώνα.

Φυσικά και μετά ακολούθησε το παράδειγμα ολόκληρη η Ευρώπη.

Αυτή είναι μια φωτογραφία από μια μεσαίου μεγέθους πόλη της Ελλάδας σήμερα. Την πόλη μου... Τη Λαμία. 

Ειλικρινά... Ντρέπομαι....

Ανάρτηση του Νίκου Αξελή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ενδεικτική της κατάστασης αλλά και του κλίματος που επικρατεί στην πόλη μας, στη Λαμία

Add a comment
 
Συνεδρίαση στον αέρα: Άλλα σχεδίαζε και άλλα βρήκε μπροστά του ο Δήμαρχος
Ειδήσεις - Τοπικές
Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2017 10:05

alt

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας. Από γκάφα σε γκάφα από την αρχή μέχρι το τέλος, θεωρώντας ότι θα μπορέσει με τη χρήση κατασταλτικών μηχανισμών να πάρει την πολυπόθητη απόφαση καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση άρχισε πλέον να ακυρώνει τις αποφάσεις του.

Add a comment
Περισσότερα...
 
Επέμβαση αστυνομίας ζητά ο Σταυρογιάννης
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 19:14

Μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό βρίσκεται το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίαςόπου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσπάθησε να κατασκευάσει κλίμα έντασης για να καλέσει την αστυνομία και να εκκενώσει την αίθουσα . Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την δεκάλεπτη διακοπή βρήκε ευκαιρία να κληθεί η αστυνομία η οποία βρέθηκε εκεί μ'ένα αξιωματικό και τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον πρόεδρο να καταθέσει σχετική μήνυση.

Add a comment
Περισσότερα...
 
Με κατάληψη σταμάτησαν τις απολύσεις
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 21:41

 

Σε κατάληψη της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας κρίσιμης συνεδρίαση προχώρησαν οι συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου Λαμίας των οποίων η τύχη κρίνονταν.

Μετά από μία 6ωρη συνεδρίαση οι 47 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί με τις οικογένειές τους και τα μικρά τους παιδιά αλλά και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ αφού δεν μπόρεσαν να πείσουν τον δήμαρχο κ. Νίκο Σταυρογιάννη για την υπογραφή νέων συμβάσεων όπως ορίζει η νέα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους κατέλαβαν την αίθουσα και δεν άφησαν το δημοτικό συμβούλιο να πάρει καμία απόφαση.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Λαμιέων κ. Χαλβαντζής ανακοίνωσε αρχικά ότι θα καλέσει την αστυνομία για να εκκενωθεί η αίθουσα και να συνεχιστεί η ψηφοφορία μετά από περισσότερο ώριμες σκέψεις κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης προαναγγέλλοντας ότι θα επαναληφθεί η συνεδρίαση το επόμενο διάστημα χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε οι δε εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι θα είναι πάλι παρόντες με τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.

Add a comment
 
Ένταση και αποκαλύψεις για βυζαντινό παρασκήνιο
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 19:07

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίζεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας μια συνεδρίαση που έχει ξεπεράσει τις 5 ώρες.

Από τα καθοριστικά ζητήματα μέχρι στιγμής είναι η ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Κερπινιώτη ο οποίος με δήλωσή του που κατέθεσε στο προεδρείο υπογραμμίζει την αυτοδιάθεση του για τις επιλογές και τη διάθεσή του να προσπαθήσει να διαφυλάξει το δημοκρατικό του δικαίωμα να αποφασίζει .

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά φέρνει το φως τις πιέσεις που άσκησε η δημοτική αρχή αλλά και τις απειλές για διαγραφές . Παράλληλα στην απέναντι όχθη τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Μωρης . Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυο τους καταχειροκροτήθηκαν από τους εργαζόμενους όπως επίσης καταχειροκροτήθηκαν και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που με μια επιχειρηματολογία στάθηκαν στο πλευρό τους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονες ήταν οι αντιδράσεις στις

Add a comment
Περισσότερα...
 
Πάγωσε το ΔΣ της Λαμίας με τις αποκαλύψεις των εργαζόμενων
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 17:31

Στοιχεία κόλαφος για την λειτουργία του δημάρχου των αντιδημάρχων αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου σε σχέση με τη διαχείριση του προσωπικού κατέθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Δημήτρης Μπρέκης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο .

Αποκάλυψε ότι για 3 χρόνια δεν έχουν γίνει εμβόλια, αποκάλυψε ότι δεν έχουν πάρει μέτρα προστασίας, αποκάλυψε ότι εργαζόμενοι του Δήμου προσφέρουν υπηρεσίες στο ΧΥΤΑ της Λαμίας που δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο δήμος, αποκάλυψε ότι εργαζόμενοι του εργολάβο στον ΧΥΤΑ της Λαμίας κάνουν κουμάντο

Add a comment
Περισσότερα...
 
Εκρηκτικό το κλίμα διακόπηκε η συνεδρίαση. Με αγωγές απειλεί ο Σταυρογιάννης
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 16:50

Μέσα σε έκρυθμο κλίμα εξελίσσεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς από τη δική του πλευρά ο δήμαρχος απείλησε ακόμη και με αγωγές το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ όταν τον κατηγόρησε ευθέως για τις επιλογές του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κλίμα έγινε περισσότερο έκρυθμο

Add a comment
Περισσότερα...
 
Σφυροκόπημα αλλά ο Δήμαρχος περί άλλα τυρβάζει και αναζητά αντιμνημονιακή χλαμύδα
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 16:20

Ένα δίωρο σφυροκόπημα έχει δεχτεί μέχρι τώρα η δημοτική αρχή για τις επιλογές της ενώ έχει οριστικοποιηθεί το βαθύ ρήγμα αφού από τους 25 συμβούλους παίρνει μόλις 22 ψήφους στις θέσεις της. Παράλληλα αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά της και εκεί που μιλούσε για δύο χρόνια ανάθεση σε ανάδοχο τώρα πλέον το μειώνει στον ένα χρόνο.

Το σύνολο της αντιπολίτευσης, οι συμβασιούχοι αλλά και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ κατηγόρησαν ευθέως τη δημοτική αρχή ότι παραδίδει τη συλλογή των απορριμμάτων στους αναδόχους και στέλνει το λογαριασμό στα σπίτια των δημοτών .

Με βάση τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν η επιλογή της δημοτικής αρχής έχει ένα πολύ μεγαλύτερο κόστος από την χρησιμοποίηση των εργαζομένων για την ίδια δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αντιπολίτευση τέθηκε και εναλλακτική πρόταση τροποποίησης της ημερήσιας διάταξης μετά την πρώτη ψηφοφορία η οποία όμως προσέκρουσε στην πλειοψηφία και στους 22 ψήφους που διαθέτει.

Έτσι λοιπόν η συζήτηση μπαίνει στο κρίσιμο επίπεδο για την συζήτηση του θέματος.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος κ. Σταυρογιάννης έλυσε τη σιωπή του

Add a comment
Περισσότερα...
 
Σιωπηλός ο Δήμαρχος που σφυροκοπείται. Έχασε ήδη 2 συμβούλους
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 15:25

Δείχνει ότι είναι βαθύ το ρήγμα στο συνδυασμό του Σταυρογιάννη αφού επιβεβαιώθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία οι δύο απώλειες επί του κατεπείγοντος. Ο κ. Σταυρογιάννης δεν πήρε καν το λόγο για να τεκμηριώσει την πρόταση του παρά το γεγονός ότι σφυροκοπήθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Η δημοτική αρχή κατηγορήθηκε ότι κατασκεύασε ένα σκηνικό για να παρουσιάσει με αυτό τον τρόπο την σωτήρια δήθεν της πόλης ενώ ήταν δεδομένο ότι υπήρχαν τρόποι για να αντιμετωπιστεί.

Το σύνολο των μελών της αντιπολίτευσης στις θέσεις που εξέφρασαν απευθυνόμενοι προς την πλευρά του δημάρχου τόνισαν σε ιδιαίτερους τόνους ότι κατασκευάζει ένα σκηνικό το οποίο μόνο προς το συμφέρον της πόλης δεν είναι .

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόταση που κατατέθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης για να καταρριφθεί το κατεπείγον της συνεδρίασης συγκέντρωσε 22 ψήφους αφού οι κκ Κερπινιωτης και Μωρης καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτρωνιάς στη συνέχεια τοποθέτησε διαδικαστική πρόταση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την τροποποίηση της ημερήσιας διάταξης ζητώντας μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση αν θα πρέπει να αυξήσει ή όχι της θέσης του οργανισμού του δήμου έτσι ώστε να μη χάσει ο Δήμος μελλοντικά του δικαιώματα.

Add a comment
 
Εκρηκτικό το κλίμα και πρώτη αναδίπλωση του Προέδρου του ΔΣ
Ειδήσεις - Τοπικές
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 14:47

alt

Προσπάθησε να περάσει χωρίς καμία συζήτηση το θέμα του κατεπείγοντος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου χωρίς όμως να το πετύχει. χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσπάθησε να μπει απευθείας στην ημερήσια διάταξη αλλά διεκόπη από τον κ. Παναγιώτη Φώσκολο ο οποίος του υπενθύμισε ότι το κατεπείγον το κρίνει το δημοτικό συμβούλιο με συνέπεια να αναδιπλωθεί ο πρόεδρος και να ανοίξει συζήτηση πρώτα και κύρια επί του κατεπείγοντος . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος απειλούσε πριν τη συνεδρίαση ακόμη και να εκκενώσει την αίθουσα καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονταν πάρα πολύ κοντά και όρθιοι πίσω από τους δημοτικούς συμβούλους. Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είναι ασφυκτικά γεμάτοι παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο .

Add a comment
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 24

Καιρός

Έχουμε 36 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση