Sign Up Login

Η μαγειρίτσα γεμίζει τα… κρεβάτια των νοσοκομείων
Ειδήσεις - Ελλάδα
Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 10:03

Σημαντική αύξηση των εμφραγμάτων καταγράφεται κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα. Οπως διευκρινίζουν οι ειδικοί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας αυτό συμβαίνει διότι η υπερβολική κατανάλωση τόσο μεγάλων ποσοτήτων λιπαρών που περιέχει η μαγειρίτσα αργά το βράδυ και ακόμη περισσότερο μετά από νηστεία, προκαλεί αιφνίδιο έμφραγμα. 


Χαρακτηριστικό είναι, όπως εξηγεί ο Δημήτρης Τούσουλης, καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ότι «οι κλίνες στα νοσοκομεία της Αθήνας γεμίζουν μερικές ημέρες αργότερα και όχι την Κυριακή του Πάσχα, καθώς το 70% των εμφραγμάτων συμβαίνουν στην περιφέρεια, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι για να γιορτάσουν το Πάσχα». 
Δεν είναι όμως μόνο οι καρδιολογικές μονάδες που γεμίζουν αυτές τις ημέρες, αλλά και οι πνευμονολογικές, καθώς οι υπερβολική ποσότητα από το αλάτι που καταναλώνουμε, προκαλεί πνευμονικό οίδημα σε άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια. 
«Μάλιστα, το πνευμονικό οίδημα είναι πιο ύπουλο, καθώς η κατακράτηση του αλατιού εκδηλώνει τη νόσο δύο ημέρες αργότερα. Γι΄αυτό και όσοι εκδηλώσουν δύσπνοια την επόμενη ημέρα, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν τον γιατρό τους», εξηγεί ο κ. Γιώργος Ανδρικόπουλος, διευθυντής καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. 
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε επ’ευκαιρία του 30ου Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και την Α′ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 17 και 18 Απριλίου στην Αθήνα. 


blog comments powered by Disqus
 

Καιρός

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1943
mod_vvisit_counterΧτες3971
mod_vvisit_counterΕβδομάδα5914
mod_vvisit_counterΠροηγ. Εβδομάδα31368
mod_vvisit_counterΜήνας13911
mod_vvisit_counterΠροηγ. Μήνας124828
mod_vvisit_counterΣυνολικά9438539

Έχουμε 55 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση