Sign Up Login

Με διαγωνισμό 692 προσλήψεις σε 33 καταστήματα κράτησης
Ειδήσεις - Ελλάδα
Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 12:16

Μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης η μεγάλη προκήρυξη πρόσληψης 692 Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και Εξωτερικών Φρουρών στα 33 καταστήματα κράτησης όλης της χώρας.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου στην «Εργασία», αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης 378 Σωφρονιστικών και 245 Φρουρών στις φυλακές μέσω της κινητικότητας, θα ξεκινήσει η κατάρτιση της προκήρυξης για τις 692 μόνιμες θέσεις και θα σταλεί προς έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας.

Eξι χρόνια μετά τον τελευταίο διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού στα σωφρονιστικά καταστήματα, και τα κενά στα νέα καταστήματα κράτησης σε Νιγρίτα, Χανιά και Δράμα είναι τεράστια, ενώ μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό φρούρησης έχουν και οι φυλακές του Κορυδαλλού.

Μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας το υπουργείο Δικαιοσύνης κατάφερε να πάρει πάνω από 600 δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν για να ενταχθούν στους κλάδους ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης. Ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα το υπουργείο να προγραμματίζει έναν νέο διαγωνισμό προσλήψεων, τον οποίο θα διενεργήσει τριμελής επιτροπή από τον ίδιο τον φορέα και όχι το ΑΣΕΠ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να προσληφθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ακολουθούν ειδικές δοκιμασίες και εκπαίδευση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καθορισμό ορίου ηλικίας στους υποψήφιους για τον κλάδο φρούρησης στα 32 έτη και όριο αναστήματος (οι άνδρες 1,70 μ. και οι γυναίκες 1,60 μ.). Απαραίτητη επίσης θεωρείται η γνώση ξένων γλωσσών και η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας.

Για την πρόσληψη απαιτείται επίσης οι υποψήφιοι να κατέχουν απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών ΤΕΕ ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει του βαθμού τίτλου σπουδών, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η εγγραφή στα δημοτολόγια δήμων ή κοινοτήτων για μία τουλάχιστον διετία και η μόνιμη διαμονή για το ίδιο χρονικό διάστημα στους νομούς όπου εδρεύουν τα καταστήματα κράτησης όπου προκηρύσσονται οι θέσεις.

Υπάρχουν σκέψεις να προστεθούν στον διαγωνισμό και «κοινωνικά κριτήρια» όπως ο χρόνος ανεργίας, η πολυτεκνία κλπ. Επιπλέον μόρια προσθέτει η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στις Eνοπλες Δυνάμεις ή στις Ειδικές Δυνάμεις, η προϋπηρεσία ως Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας κλπ. Επίσης η κατοχή διπλώματος μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΕΕΚ στην ειδικότητα «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας», η καλή γνώση ξένων γλωσσών κ.ά.

Oσοι υποψήφιοι συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια υποβάλλονται σε υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και σε αθλητικές εξετάσεις από ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Oσοι κριθούν κατάλληλοι από τις επιτροπές, καλούνται από τη Διεύθυνση Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Δικαιοσύνης να προσκομίσουν αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή ορισμένα δικαιολογητικά (αντίγραφο ποινικού μητρώου, βεβαίωση ότι δεν τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση ή υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχει κώλυμα διορισμού, πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, πιστοποιητικό γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και εγγραφής για τους άνδρες στα μητρώα αρρένων).

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Καταστήματα
κράτησης

ΔΕ
Φύλαξης

ΔΕ Εξ.
φρούρησης

ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

1

10

ΑΜΦΙΣΣΑΣ

8

5

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ

5

5

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

20

5

ΔΟΜΟΚΟΥ

50

20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

15

-

ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

9

10

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

70

120

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

50

40

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

10

10

ΚΟΡΙΝΘΟΥ

2

11

ΚΩ

4

5

ΛΑΡΙΣΑΣ

5

-

ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

20

10

ΝΑΥΠΛΙΟΥ

10

10

ΝΕΑΠΟΛΗΣ

6

5

ΠΑΤΡΩΝ

4

 

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2

4

ΤΡΙΠΟΛΗΣ

4

 

ΧΑΛΚΙΔΑΣ

-

5

ΧΑΝΙΩΝ

55

20

ΧΙΟΥ

4

 

ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑ

10

5

ΒΟΛΟΥ

8

-

ΑΓΙΑΣ

2

-

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

3

-

ΤΙΡΥΝΘΑΣ

2

-

ΑΣΚΑ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ

9

-

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ

2

-

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

1

-

ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

1

-

 


blog comments powered by Disqus
 

Καιρός

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα576
mod_vvisit_counterΧτες2372
mod_vvisit_counterΕβδομάδα576
mod_vvisit_counterΠροηγ. Εβδομάδα18158
mod_vvisit_counterΜήνας42669
mod_vvisit_counterΠροηγ. Μήνας68061
mod_vvisit_counterΣυνολικά10092359

Έχουμε 36 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση