Sign Up Login

Με προϋποθέσεις η επάνοδος παραταθέντος Υπαλλήλου στο δημόσιο
Ειδήσεις - Ελλάδα
Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 11:00

Γνωμοδότηση εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αναφορικά με το δικαίωμα επανόδου στην Υπηρεσία υπαλλήλου που παραιτήθηκε.
Η αριθμ. 207/2018 Γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος απάντησε σε σχετικό Ερώτημα που είχε απευθύνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ποπυ κάνει δεκ΄τό ότι "επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης, σε περίπτωση που η περί παραιτήσεως βούληση είναι “ελαττωματική”.

Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Add a comment
 
Τσακαλώτος: «Έχουμε συμφωνία σε όλα, και στα 48 προαπαιτούμενα»
Ειδήσεις - Ελλάδα
Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2015 10:58
alt

Σ' έναν επώδυνο συμβιβασμό, υπό την πίεση του χρόνου και της συγκυρίας, κατέληξαν την Τρίτη τα στις 01.20 τα ξημερώματα κυβέρνηση και κουαρτέτο στο Χίλτον.

«Εχουμε συμφωνία σε όλα και στα 48 προαπαιτούμενα (milestones)» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σήμερα Τρίτη η συμφωνία στη Βουλή για να ψηφιστεί την Πέμπτη. Τον Δεκέμβριο παραπέμπεται η στρατηγική για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Σήμερα Τρίτη θα ενημερωθεί το Euro Working Group και την Παρασκευή αναμένεται να κάνει θετική εισήγηση προς τον ESM. 

Η εκταμίευση του ποσού των 12 δισ. ευρώ αναμένεται να γίνει αργότερα από τον ESM ανάλογα και με τις ανάγκες των τραπεζών, όπως εξήγησε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία για την προστασία από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αφορά το 25% των δανειοληπτών και επιπλέον έναν στους τρεις οφειλέτες (35%) με βάση αντικειμενικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ενώ θα ισχύουν αυστηρές προϋποθέσεις που αφορούν στη συνεργασία των δανειοληπτών με τα πιστωτικά ιδρύματα.

Add a comment
Περισσότερα...
 
«Κάθε μέρα δύο Αϊλάν»: Πρωτοσέλιδο-γροθιά της Liberation
Ειδήσεις - Ελλάδα
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 11:55

alt

Με το άψυχο σώμα ενός αγοριού και τον τίτλο «Κάθε μέρα δύο Αϊλάν» στο πρωτοσέλιδό της κυκλοφορεί η γαλλική Liberation αναδεικνύοντας την τραγωδία χωρίς τέλος στα νερά του Αιγαίου. 
Μετά τον μικρό Αϊλάν που ξέβρασαν τα κύματα στην Αλικαρνασσό τον Σεπτέμβριο άλλα 108 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα του Αιγαίου εν μέσω σχεδόν γενικευμένης αδιαφορίας, αναφέρει η εφημερίδα.

O θάνατος του μικρού Σύρου στις 3 Σεπτεμβρίου ήταν η εικόνα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Είχαν όλοι την ελπίδα ότι σχεδόν με μαγικό τρόπο την ΕΕ θα την ταρακουνούσε η εικόνα του μικρού Αϊλάν, το «somebody’s child» όπως έγραψε και ο Independent, αναφέρει το editorial της Liberation.
Από τότε όμως όλοι άρχισαν να κοιτούν αλλού. Μέχρι που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) είπε σε όποιον είχε τη διάθεση να ακούσει ότι από τότε που χάθηκε ο Αϊλάν έχουν χάσει τη ζώη τους άλλα 70 παιδιά. 
Και από τότε ούτε μία εκδήλωση, ούτε μια λιτανεία, απλά μια καταγραφή των γεγονότων, που δεν είναι ικανή να δείξει ότι η μετακίνηση πληθυσμού είναι και μια μαζική μετανάστευση νέων που σαν φαντάσματα ρίχνονται στη θάλασσα μετά από εξαντλητική μετακίνηση. 
Και από τότε οι εικόνες έρχονται με φρενήρη ρυθμό, ενώ ένα ακόμα θέμα έχει προκύψει: πρέπει να απαγορεύονται αυτές οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά; Στην πραγματικότητα, μια ερώτηση χωρίς απάντηση, αναφέρει η Liberation καταγράφοντας τον «εθισμό» στις εικόνες νεκρών παιδιών που ακολούθησε το αρχικό σοκ με τον νεκρό Αϊλάν-σύμβολο της προσφυγικής κρίσης.

Add a comment
 
Υπουργείο Παιδείας: 688 προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία
Ειδήσεις - Ελλάδα
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 11:44

Συνεχίζεται η στελέχωση των σχολείων με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, από μέρους του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς ανακοινώθηκαν 688 προσλήψεις για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, προσελήφθησαν 219 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19-20 και ΤΕ01.19 για την κάλυψη λειτουργικών κενών, με χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Add a comment
Περισσότερα...
 
Ξανθός: 80-85 προσλήψεις στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων
Ειδήσεις - Ελλάδα
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 11:40

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τα νοσοκομεία, την υποδοχή των προσφύγων, τον ΕΟΠΥΥ και τα παιδιατρικά εμβόλια.

Για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και ιδίως στις περιοχές που υποδέχονται πρόσφυγες

«Έχει γίνει ένας σχεδιασμός και έχουμε εξασφαλίσει από ένα ευρωπαϊκό ταμείο, από το ISF, ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί ειδικά για την ενίσχυση των δημόσιων δομών στις πύλες εισόδου, δηλαδή τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις μονάδες του ΠΕΔΥ.

Add a comment
Περισσότερα...
 
Σταθάκης: Τέλος Νοεμβρίου η στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια των ΜΜΕ
Ειδήσεις - Ελλάδα
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 11:39

Στο τέλος του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί, σε συνεργασία με τους εταίρους, η στρατηγική για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε εκδήλωση για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο.

Η αναδιάρθρωση των δανείων των ΜμΕ, είπε ο υπουργός, αποτελεί μέρος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων που θα γίνει στο τέλος του Νοεμβρίου, με εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και όποιων άλλων μέτρων αποφασιστούν.

Add a comment
Περισσότερα...
 
Χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις η ρύθμιση οφειλών σε 12 δόσεις
Ειδήσεις - Ελλάδα
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 11:37

Χωρίς στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση και εμπράγματες εξασφαλίσεις-εγγυήσεις ίσης αξίας με τη συνολική οφειλή μπορούν να εντάσσονται έως και τις 14 Αυγούστου 2017 στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστούν εισφορές πάνω από 50.000 ευρώ και 150.000 ευρώ.
Βάσει εγκυκλίου που εξέδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δ.Τσακίρης, αναστέλλεται η υποχρέωση προσκόμισης των παραπάνω εγγράφων και δικαιολογητικών για χρονικό διάστημα δύο ετών από την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νόμου, όπως αναφέρει η Ημερησία.
Η αναστολή αφορά ρυθμίσεις που εκκρεμούν ενώ όποιες εμπράγματες εξασφαλίσεις που έχουν ήδη παρασχεθεί εξακολουθούν να ισχύουν.

Add a comment
 
ΟΓΑ: Επανέλεγχος σε 60.000 δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων
Ειδήσεις - Ελλάδα
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 10:42

Για επανέλεγχο έστειλαν οι υπηρεσίες του ΟΓΑ περίπου 60.000 αιτήσεις χορήγησης οικογενειακών επιδομάτων, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Αυτό σημαίνει ότι τώρα οι πολίτες που υπέβαλαν το έντυπο Α21, αλλά δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η χορήγηση του επιδόματος που επιθυμούσαν πρέπει να υποβάλλουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ανά περίπτωση, για να επιταχυνθεί έτσι η ολοκλήρωση του επανελέγχου.

Διαβάστε περισσότερα στην «ΗΜΕΡΑ»

Add a comment
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 18

Καιρός

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1182
mod_vvisit_counterΧτες1293
mod_vvisit_counterΕβδομάδα1182
mod_vvisit_counterΠροηγ. Εβδομάδα12862
mod_vvisit_counterΜήνας42322
mod_vvisit_counterΠροηγ. Μήνας85745
mod_vvisit_counterΣυνολικά11023801

Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση