Sign Up Login

Ειδήσεις
Με κατάληψη σταμάτησαν τις απολύσεις
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 21:41

alt

Σε κατάληψη της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας κρίσιμης συνεδρίαση προχώρησαν οι συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου Λαμίας των οποίων η τύχη κρίνονταν.

Μετά από μία 6ωρη συνεδρίαση οι 47 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί με τις οικογένειές τους και τα μικρά τους παιδιά αλλά και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ αφού δεν μπόρεσαν να πείσουν τον δήμαρχο κ. Νίκο Σταυρογιάννη για την υπογραφή νέων συμβάσεων όπως ορίζει η νέα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους κατέλαβαν την αίθουσα και δεν άφησαν το δημοτικό συμβούλιο να πάρει καμία απόφαση.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Λαμιέων κ. Χαλβαντζής ανακοίνωσε αρχικά ότι θα καλέσει την αστυνομία για να εκκενωθεί η αίθουσα και να συνεχιστεί η ψηφοφορία μετά από περισσότερο ώριμες σκέψεις κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης προαναγγέλλοντας ότι θα επαναληφθεί η συνεδρίαση το επόμενο διάστημα χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε οι δε εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι θα είναι πάλι παρόντες με τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.

Add a comment
 
Ένταση και αποκαλύψεις για βυζαντινό παρασκήνιο
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 19:07

alt

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίζεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας μια συνεδρίαση που έχει ξεπεράσει τις 5 ώρες.

alt

Από τα καθοριστικά ζητήματα μέχρι στιγμής είναι η ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Κερπινιώτη ο οποίος με δήλωσή του που κατέθεσε στο προεδρείο υπογραμμίζει την αυτοδιάθεση του για τις επιλογές και τη διάθεσή του να προσπαθήσει να διαφυλάξει το δημοκρατικό του δικαίωμα να αποφασίζει .

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά φέρνει το φως τις πιέσεις που άσκησε η δημοτική αρχή αλλά και τις απειλές για διαγραφές . Παράλληλα στην απέναντι όχθη τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Μωρης . Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυο τους καταχειροκροτήθηκαν από τους εργαζόμενους όπως επίσης καταχειροκροτήθηκαν και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που με μια επιχειρηματολογία στάθηκαν στο πλευρό τους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονες ήταν οι αντιδράσεις στις

Add a comment
Περισσότερα...
 
Πάγωσε το ΔΣ της Λαμίας με τις αποκαλύψεις των εργαζόμενων
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 17:31

altΣτοιχεία κόλαφος για την λειτουργία του δημάρχου των αντιδημάρχων αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου σε σχέση με τη διαχείριση του προσωπικού κατέθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Δημήτρης Μπρέκης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο .

Αποκάλυψε ότι για 3 χρόνια δεν έχουν γίνει εμβόλια, αποκάλυψε ότι δεν έχουν πάρει μέτρα προστασίας, αποκάλυψε ότι εργαζόμενοι του Δήμου προσφέρουν υπηρεσίες στο ΧΥΤΑ της Λαμίας που δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο δήμος, αποκάλυψε ότι εργαζόμενοι του εργολάβο στον ΧΥΤΑ της Λαμίας κάνουν κουμάντο

Add a comment
Περισσότερα...
 
Εκρηκτικό το κλίμα διακόπηκε η συνεδρίαση. Με αγωγές απειλεί ο Σταυρογιάννης
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 16:50

alt

Μέσα σε έκρυθμο κλίμα εξελίσσεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς από τη δική του πλευρά ο δήμαρχος απείλησε ακόμη και με αγωγές το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ όταν τον κατηγόρησε ευθέως για τις επιλογές του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κλίμα έγινε περισσότερο έκρυθμο

Add a comment
Περισσότερα...
 
Σφυροκόπημα αλλά ο Δήμαρχος περί άλλα τυρβάζει και αναζητά αντιμνημονιακή χλαμύδα
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 16:20

alt

Ένα δίωρο σφυροκόπημα έχει δεχτεί μέχρι τώρα η δημοτική αρχή για τις επιλογές της ενώ έχει οριστικοποιηθεί το βαθύ ρήγμα αφού από τους 25 συμβούλους παίρνει μόλις 22 ψήφους στις θέσεις της. Παράλληλα αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά της και εκεί που μιλούσε για δύο χρόνια ανάθεση σε ανάδοχο τώρα πλέον το μειώνει στον ένα χρόνο.

Το σύνολο της αντιπολίτευσης, οι συμβασιούχοι αλλά και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ κατηγόρησαν ευθέως τη δημοτική αρχή ότι παραδίδει τη συλλογή των απορριμμάτων στους αναδόχους και στέλνει το λογαριασμό στα σπίτια των δημοτών .

Με βάση τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν η επιλογή της δημοτικής αρχής έχει ένα πολύ μεγαλύτερο κόστος από την χρησιμοποίηση των εργαζομένων για την ίδια δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αντιπολίτευση τέθηκε και εναλλακτική πρόταση τροποποίησης της ημερήσιας διάταξης μετά την πρώτη ψηφοφορία η οποία όμως προσέκρουσε στην πλειοψηφία και στους 22 ψήφους που διαθέτει.

Έτσι λοιπόν η συζήτηση μπαίνει στο κρίσιμο επίπεδο για την συζήτηση του θέματος.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος κ. Σταυρογιάννης έλυσε τη σιωπή του

Add a comment
Περισσότερα...
 
Σιωπηλός ο Δήμαρχος που σφυροκοπείται. Έχασε ήδη 2 συμβούλους
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 15:25

alt

Δείχνει ότι είναι βαθύ το ρήγμα στο συνδυασμό του Σταυρογιάννη αφού επιβεβαιώθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία οι δύο απώλειες επί του κατεπείγοντος. Ο κ. Σταυρογιάννης δεν πήρε καν το λόγο για να τεκμηριώσει την πρόταση του παρά το γεγονός ότι σφυροκοπήθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Η δημοτική αρχή κατηγορήθηκε ότι κατασκεύασε ένα σκηνικό για να παρουσιάσει με αυτό τον τρόπο την σωτήρια δήθεν της πόλης ενώ ήταν δεδομένο ότι υπήρχαν τρόποι για να αντιμετωπιστεί.

Το σύνολο των μελών της αντιπολίτευσης στις θέσεις που εξέφρασαν απευθυνόμενοι προς την πλευρά του δημάρχου τόνισαν σε ιδιαίτερους τόνους ότι κατασκευάζει ένα σκηνικό το οποίο μόνο προς το συμφέρον της πόλης δεν είναι .

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόταση που κατατέθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης για να καταρριφθεί το κατεπείγον της συνεδρίασης συγκέντρωσε 22 ψήφους αφού οι κκ Κερπινιωτης και Μωρης καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτρωνιάς στη συνέχεια τοποθέτησε διαδικαστική πρόταση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την τροποποίηση της ημερήσιας διάταξης ζητώντας μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση αν θα πρέπει να αυξήσει ή όχι της θέσης του οργανισμού του δήμου έτσι ώστε να μη χάσει ο Δήμος μελλοντικά του δικαιώματα.

Add a comment
 
Εκρηκτικό το κλίμα και πρώτη αναδίπλωση του Προέδρου του ΔΣ
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 14:47

alt

Προσπάθησε να περάσει χωρίς καμία συζήτηση το θέμα του κατεπείγοντος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου χωρίς όμως να το πετύχει. χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσπάθησε να μπει απευθείας στην ημερήσια διάταξη αλλά διεκόπη από τον κ. Παναγιώτη Φώσκολο ο οποίος του υπενθύμισε ότι το κατεπείγον το κρίνει το δημοτικό συμβούλιο με συνέπεια να αναδιπλωθεί ο πρόεδρος και να ανοίξει συζήτηση πρώτα και κύρια επί του κατεπείγοντος . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος απειλούσε πριν τη συνεδρίαση ακόμη και να εκκενώσει την αίθουσα καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονταν πάρα πολύ κοντά και όρθιοι πίσω από τους δημοτικούς συμβούλους. Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είναι ασφυκτικά γεμάτοι παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο .

Add a comment
 
ΠΟΕ ΟΤΑ και γυναικόπαιδα των συμβασιούχων στην αιθουσα του Δημ. Συμβιουλίου
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 13:50

Κανείς πλέον δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι εξελίξεις από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ήδη στη Λαμία βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ η οποία θεωρεί καθοριστική τη σημερινή έκβαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας για την οποιαδήποτε εξέλιξη. Οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους βρίσκονται στο ένα πόδι και μάλιστα έχουν μεταφέρει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ακόμη και τα γυναικόπαιδα. 

Η εξέλιξη του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται μαραθώνια ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες κυριαρχούν και ύστερες σκέψεις στην δημοτική αρχή οι οποίες προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται.

Η Δημοτική αρχή για λόγους συνοχής πριν από λίγο διεμήνυσε σε ορισμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι είναι αποφασισμένη να τους διαγράψει θεωρώντας με αυτό τον τρόπο ότι θα μπορέσει να κρατήσει τη συνοχή της και τον κρίσιμο αριθμό των ψήφων που πρέπει να συγκεντρώσει. Κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Add a comment
 
ΣΥΡΙΖΑ σε Σταυρογιάννη: Θα μας βρεις αντίθετους
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 13:37

 

altΠριν λίγο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελής με ανακοίνωση του εκφράζει την αντίθεση του και σημειώνει – με ότι σημαίνει αυτό – «Η Δημοτική Αρχή της Λαμίας θα μας βρει αντίθετους στην ενέργειά της αυτή»

Ακόμα η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «… η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού κατά το ποσό των 930.000€ και η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη-εργολάβο αποτελούν πράξεις πολιτικής εξαπάτησης των συμβασιούχων καθαριότητας και των οικογενειών τους, τους οποίους ο Δήμαρχος χωρίς ντροπή τους οδηγεί στην ανεργία» όπως λέει και συμπληρώνει «Οι ακραίες και νεοφιλελεύθερες θέσεις του Δημάρχου και η ταύτισή του με επιχειρηματικά συμφέροντα δε συνάδουν με το Κράτος Δικαίου και το Σύνταγμα και για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν…»

Add a comment
 
Με απειλές για διαγραφές και αποπομπές ψάχνει ψήφους ο Δήμαρχος Λαμίας
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 13:28

alt

Σε μία ώρα αρχίζει η συνεδρίαση του ΔΣ της Λαμίας. Είναι μια ιστορική συνεδρίαση που δεν αφορά το σήμερα αλλά το μέλλον της ΤΑ το μέλλον της καθαριότητας της Λαμίας. Σε επίπεδο κόστους δεν το συζητά κανείς. Ασφαλώς μεγαλύτερο. Ο Δήμαρχος θυσιάζει τις ευκαιρία για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Όχι μόνο 47 αλλά 100 ατόμων. Ακολουθεί την λογική του ΦοΔΣΑ για να βρει εταιρείες παροχής

Add a comment
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 35

Καιρός

Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση